pondelok 19. novembra 2018

Tvarohový tunel

500 g tvarohu., 150 g masla., 80 g práškového cukru., 2 dl mlieka., PL želatíny., vanilkový cukor., alobal., cukríková drť
Cesto: 2 vajcia., 2 PL kryštálového cukru., 2 PL vody., 3 PL polohrubej múky., KL sódy bickarbony., PL kakaa., tuk a múka na vymastenie a vysypanie formy
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Za stáleho miešania pridáme vodu, preosiatu múku premiešanú so sódou bicarbonou a rozdelíme na dve časti. Do jednej vmiešame kakao. Obe cestá po jednom upečieme vo vymastenej a múkou vysypanej tehlovej forme, vyklopíme a prekrojíme po dĺžke na polovice. Formu na srnčí chrbát vyložíme alobalom, nalejeme časť vymiešaného tvarohu, naň uložíme striedavo bledý a tmavý piškótový pás, zalejeme zvyšným tvarohom, zarovnáme a necháme stuhnúť. Tvarohový tunel vyklopíme a posypeme cukríkovou drťou.
Tvarohový krém: Tvaroh vymiešame s maslom a práškovým cukrom do hladka. Vo vlažnom mlieku necháme želatínu napučať, prelejeme ju do mixéra, zapneme na najnižší stupeň a postupne pridávame vymiešaný tvaroh. Vymixujeme na hladký krém.


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára