600 g hladkej múky., 2 vajcia., 125 g masla., 125 medu., 200 g práškového cukru., 2 žĺtky na potretie., 2 PL mlieka., bielkovú alebo citrónovú polevu., po KL – škorice., jedlej sódy., mletých klinčekov., mandle alebo oriešky na zdobenie
Na doske zmiešame múku so sódou, škoricou a klinčekmi, pridáme vajce, maslo, med a cukor a vypracujeme tuhšie cesto, ktoré odložíme na jeden deň do chladničky. Potom vyvaľkáme na 5 mm hrúbku a formičkami vykrajujeme medovníčky. Potrieme ich žĺtkom rozmiešaným s mliekom a ozdobíme mandľami alebo orieškami. Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie v mierne vyhriatej rúre len chvíľu, aby sa nevysušili. Ak chcete medovníčky zdobiť polevou, nepotierajte ich žĺtkom!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára