Medovníkové cesto., ½ bielka., 250 g práškového cukru., citrónová šťava z ½ citróna., ozdoby na dezert. 250 g hrozienok., jablko
Pomôcky: balík špajdlí
Z medovníkového cesta povykrajujeme hviezdičky rôznej veľkosti. Na jeden stromček potrebujeme z každej veľkosti 2 kusy. Medovníkové hviezdičky pečieme v predhriatej rúre pri 200 stupňov C asi 15 minút. Po upečení preložíme medovníčky na rovnú plochu. Nepotierame ich rozšľahaným vajcom. Bielok s cukrom a citrónovou šťavou vyšľaháme a dáme do igelitového vrecúška. Vychladnuté hviezdičky si zoradíme podľa veľkosti. Na špajdľu napichneme 3 hrozienka a najväčšiu hviezdu. Potom opäť tri hrozienka a najväčšiu hviezdu. Postup opakujem do najväčšej hviezdy až po najmenšiu. Špajdľu zapichneme do jablka, stromček ozdobíme bielou polevou a ozdobami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára