utorok 13. novembra 2018

Broskyne-vianočný recept

300 g hladkej múky., prášok do pečiva., 150 g práškového cukru., 50 g margarínu., celé vajce., postrúhaná kôra z citróna., 5 – 6 PL mlieka., 2 PL rumu., plastový pohárik na vajíčka
Z prísad vymiešame cesto, kúsky cesta vtláčame do vymúčeného pohárika na vajíčka ako do formičky, v ceste necháme priehlbinku. Vyklápame na vymastený plech. Pečieme v stredne vyhriatej rúre. Po upečení necháme trochu vychladnúť, ale ešte teplé vydlabeme, aby nám zostala akoby škrupinka. Do polovičiek nakvapkáme rum, naplníme ich krémom a zlepíme.
KRÉM: 250 g masla, asi 3 PL práškového cukru., 100 g mletých orechov , 5 PL mlieka
Orechy vmiešame s horúcim mliekom a vychladnuté postupne primiešame k maslu, ktoré sme vopred vymiešali s práškovým a vanilínovým cukrom.
CUKRÍKY: šumavské jahody (červené guľôčky)., rozpustíme v troške vody. Sirupom jednotlivé kúsky ponatierame a červeným bretónom (potravinárskou farbou) rozpusteným vo vode štetcom domaľujeme. Potom obalíme v jemnom kryštálovom cukre, ozdobíme zeleným lístkom a vložíme do papierových košíčkov.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára