50 dkg kryštálového cukru., vanilkový cukor., 3 dl vody., 25 dkg stuženého tuku (Cera)., 50 dkg sušeného mlieka., 5 dkg kakaa., 10 dkg posekaných orechov (nemusia byť)
Vodu s obidvoma cukrami uvedieme do varu, uvaríme 4 minúty, potom pridáme na plátky pokrájaný stužený tuk a miešame, kým sa rozpustí. Pridáme sušené mlieko a nakoniec kakao. Ak suroviny rozdelíme na dve časti môžeme urobiť čokoládu bielu i hnedú, s orieškami i bez nich. Do kovových formičiek na čokoládu vložíme staniol, ponalievame čokoládu, necháme v chlade (ak sa ponáhľame tak v chladničke alebo mrazničke) a po stuhnutí zabalíme do celofánu a vyklopíme. Ak chcem robiť salónky dáme na pekáč a po vychladnutí mokrým nožom nakrájame malé štvorčeky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára