5 dl smotany., 3 žĺtky., 150 g práškového cukru., dl oleja., 100 g hrubej múky., vanilkový cukor., balíček piškót., 2 PL rumu., 50 g orechov., zavárané ovocie., 3 PL kakaa., citrónový krém., kandizované ovocie
Zo smotany, žĺtkov, cukru, oleja, múky a vanilkového cukru uvaríme za stáleho miešania krém, ktorý odstavíme a šľaháme metličkou až do vychladnutia. Na dno hlbšej misy uložíme vrstvu krému, naň dáme vrstvu piškót navlhčených rumom, vrstvu orechov a zaváraného ovocia. Zalejeme vrstvou krému, ktorý sme premiešali s kakaom, aby bomba bola viacfarebná. Vrstvy striedame, až kým misa nie je plná. Misu uložíme do chladničky a necháme stuhnúť. Pred podávaním bombu vyklopíme, polejeme citrónovým krémom a ozdobíme posekaným kandizovaným ovocím.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára