NA ZDOBENIE: 2,5 dl šľahačky., 3 PL kryštálového cukru., pomarančové želé cukríky., 50 g strúhanej čokolády
KRÉM: 3 žĺtky., 80 g cukru., 10 cl pomarančovej šťavy., PL pomarančového likéru., postrúhaná kôra z pomaranča., 8 plátkov želatíny alebo 12- 15 g práškovej., 2,5 dl smotany na šľahanie
CESTO: 3 vajcia., 80 g čokolády., 100 g práškového cukru., a KL na posypanie., 100 g polohrubej múky., KL kypriaceho prášku do pečiva
Čokoládu s maslom rozpustíme v horúcom vodnom kúpeli. Žĺtky vymiešame s cukrom a do zmesi pridávame striedavo roztopenú čokoládu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho zapracujeme do cesta, ktoré potom vylejeme na pomastený a múkou vysypaný plech. Upečieme v predhriatej teplej rúre. Trochu vychladnuté cesto vyklopíme na vlhkú utierku posypanú práškovým cukrom. Prikryjeme pergamenovým papierom, zrolujeme ho spolu s utierkou i papierom a necháme vychladnúť. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, pomarančovou šťavou, likérom a postrúhanou pomarančovou kôrou. Zapracujeme želatínu, ktorú sme vopred namočili do studenej vody a roztopili s 2 lyžicami vody na miernom ohni. Smotanu na šľahanie ušľaháme a opatrne ju zmiešame s pripravenou zmesou. Krémom naplníme cesto, znovu ho zrolujeme a dáme na 3 hodiny na chladné miesto. Opäť si pripravíme šľahačku, ale s kryštálovým cukrom a potrieme ňou vychladenú roládu. Ozdobíme kopčekmi šľahačky, postrúhanou čokoládou a kúskami pomarančového želé. Ihneď podávame.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára