Krehké cesto: 450 g polohrubej múky., 100 g práškového cukru., 250 g margarínu., 3 žĺtka., PL kakaa., 2 KL prášku do pečiva
Tvarohová masa: 600 g tvarohu., 50 g hrozienok., 100 g práškového cukru., 4 žĺtka., balenie vanilkového pudingu., 5 PL oleja
Citrónová pena: 4 bielka., citrónová želatína., 4 PL cukru
330 g lekváru
Krehké cesto: Múku zmiešať s práškom do pečiva a kakaom. Pridať margarín a posekať. Žĺtka vymiešať s cukrom, pridať do múky a vymiesiť cesto. Cesto rozdeliť na dve časti. Jednu časť dať na hodinu do chladničky a druhú do mrazničky.
Tvarohová masa: Žĺtka vyšľahať s cukrom. Za stáleho miešania prilievať olej. Do masy pridávať za stáleho miešania po lyžičke zomletého tvarohu. Vsypať puding, hrozienka a vymiešať.
Citrónová pena: Bielka vyšľahať s cukrom. Pridať želatínu a vyšľahať.
Vianočný tvarohový koláč: Vychladnuté cesto rozvaľkať a dať na plech. Na ceste rozotrieť lekvár. Rozotrieť tvarohovú masu a povrch vyrovnať. Na masu natrieť citrónovú penu. Navrch nastrúhať na strúhadle s veľkými očkami cesto z mrazničky. Piecť pri teplote 160 stupňov C asi 1,5 hodiny.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára