menšia hus, soľ, rasca, 200 g bielej fazule, 150 g krúp,100 g cibule, 2 strúčiky cesnaku, mleté korenie, majorán
Očistenú, umytú a osušenú hus zvonka a zvnútra osolíme, posypeme rascou, dáme na pekáč, podlejeme horúcou vodou a za polievania upečieme do mäkka a zlatista. Vyberieme z výpeku, rozporciujeme. Z výpeku zoberieme masť. Niekoľko hodín namočenú a napučanú fazuľu zalejeme studenou vodou a tiež uvaríme do mäkka, prepláchneme a po odkvapkaní premiešame s uvarenou fazuľou. Nadrobno pokrájanú cibuľu opražíme na husacej masti do žlta. Pridáme ju do uvarenej fazule s krúpami. Ďalej pridáme rozotrený cesnak so soľou, mleté čierne korenie, majorán a výpek z husi. Dobre premiešame. Do pekáča položíme kúsky upečenej husi, zakryjeme zmesou fazule a krúp a v predhriatej rúre pod pokrývkou podusíme. Podávame s kyslými uhorkami, surovou kyslou kapustou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára