väčšie kurča, 4 dl vývaru, 80 g masla, 25 g hladkej múky, 50 g cibule, 1,5 dl šľahačky, soľ, citrónovú šťavu, 30 g jadierok vlašských orechov, žĺtok
Pripravené kura pokrájame na štvrtky, kĺby narežeme a mierne posolíme. Na 50 g masla speníme cibuľu nadrobno pokrájanú, pridáme kuracie štvrtky, krátko opražíme, zalejeme horúcim vývarom a dusíme do mäkka. Zo zvyšku masla a z múky urobíme svetlú zápražku. Udusené kuracie štvrtky vyberieme zo šťavy, šťavu zahustíme vo vlažnom vývare rozšľahanou zápražkou a varíme asi 30 minút. Prevarenú šťavu zjemníme rozšľahaným žĺtkom v smotane, nakvapkáme citrónovú šťavu a precedíme cez sitko. Do hotovej omáčky pridáme porcie kurčaťa a na záver na menšie kúsky posekané jadierka vlašských orechov. Všetko krátko ešte povaríme. Hodí sa ako príloha hrášková ryža alebo varené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára