4 kuracie prsia, soľ, korenie, lyžica citrónovej šťavy, 6-8 malých dubákov alebo 50 g sušených,20 g masla, malá cibuľa, štipka mletej rasce, 2 lyžice posekanej petržlenovej vňate, 1-2 lyžice oleja, l/4 bieleho vína, prípadne 3-4 lyžice pochúťkovej smotany, lyžica solamylu
Kuracie prsia narežeme, posolíme, okoreníme korením a citrónovou šťavou. Čerstvé hríby rýchlo umyjeme, očistíme pokrájame na plátky, vyberieme a vytlačíme. Maslo rozpálime, dusíme v ňom nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme hríby, rascu, petržlenovú vňať a krátko podusíme. Touto zmesou naplníme kuracie prsia a v horúcom oleji zo všetkých strán opečieme. Prsia uzatvorím špáratkami. Zalejeme vínom a si 25 minút dusíme .Do šťavy môžeme priliať smotanu a maizenu. Kurča servírujeme varenú ryžu alebo mandľové krokety.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára