600 g očistených husacích drobkov, 250 g husacích žalúdkov a sŕdc, 50 g cibuľa, soľ, 200 g husacej pečene, 100 g masti, 300 g raže,30 g ementálu, petržlenová vňať
Očistené a umyté drobky, žalúdky a srdcia zalejeme horúcou vodou, posolíme a varíme do mäkka. Vyberieme z vývaru kosti a ostatné pokrájame na kocky. Na rozohriatej masti opražíme pokrájanú cibuľu, pridáme umytú pokrájanú pečeň a podusíme krátko. Potom pridáme pokrájané drobky, žalúdky a srdcia, posolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a podusíme. Do podusenej zmesi pridáme sparenú ocedenú ryžu, zalejeme asi 1/5 dl vývarom z drobkov, ktorý sme precedili, bez miešania zavaríme a prikryté v horúcej rúre dusíme do mäkka. Pri servírovaní posypeme každú porciu postrúhaným ementálom a ozdobíme posekanou petržlenovou vňaťou. Môžeme podávať s kompótom alebo zeleninovým šalátom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára