mladá kačica, kačacia pečienky a srdce, soľ, korenie, 80 g masla, ¼ mäsového vývaru, 4 pomaranče, lyžička jemne pokrájanej pomarančovej šupy, lyžica cukru, 2 lyžice vínneho octu, 2 lyžice vody, 1-2 lyžice pomarančového likéru, 1/8 l bieleho vína, lyžička maizeny, plátky pomaranča
Vypitvanú kačicu zvnútra potrieme soľou a korením, zvonku len korením. V horúcom masle za stáleho obracania opečieme a polejem vývarom. V predhriatej rúre za častého polievania pečieme 50- 70 minút, elektrická rúra 200stupňov, plynová rúra stupeň 3. Pečienku a srdce umyjeme, pokrájame na drobné kocky a v poslednej štvrťhodine pečenia pridáme ku kačici. Ošúpané pomaranče pokrájame na drobné kocky a v poslednej štvrťhodine pečenia pridáme ku kačici. Ošúpané pomaranče pokrájame na plátky, pridáme jemne pokrájanú šupu pomaranča a prelejeme horúcou vodou. Cukor s octom a vodou na panvici jemne karamelilzujeme a pridáme odkvapkaný pomaranč so šupou, plejeme pomarančovým likérom a dobre premiešame. Z výpeku z kačice odstránime masť. Maizenu premiešame s trochou vody, spojíme so šťavou, prilejeme biele víno, privedieme do varu a zmiešame s plátkami pomaranča. Kačicu rozporciujeme, dáme na predhriatu misu, ozdobíme plátkami pomarančov a polejeme šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára