2500 ml voda,50 g masť,50 g hladká múka,100 g cibuľa,400 g zemiaky,300 g hovädzie predné,20 g soľ,10 g mleté čierné korenie,10 g cesnak,10 g mletá paprika,5 g majoránka
Na masti osmažíme do ružova nasekanú cibuľu, pridáme hovädzie mäso nakrájané na maličké kocky, premiešame a osmažíme spolu s cibuľou. Potom dochutíme soľou, paprikou (môžeme aj pálivou), mletým čiernym korením, zalejeme časťou vody a mäso udusíme. Keď je mäso mäkké, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, cesnak a majoránku, nalejeme zvyšok vody a povaríme, dokiaľ nezmäknú zemiaky. Zahustíme zátrepkou z múky a vody a ešte spolu na slabom ohni povaríme aspoň 15 minút.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára