streda 3. januára 2018

Jablková žemlovka

6 žemlí., 5 dl mlieka., 2 vajcia., 50 g práškového cukru., mletá škorica, 5 -6 jabĺk., tuk a strúhanka na vymastenie a vysypanie formy, 50 g hrozienok namočených v rume., pl kryštálového cukru
Žemle pokrájame na plátky a sparíme horúcim mliekom, v ktorom sme rozšľahali žĺtky, práškový cukor a škoricu. Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a postrúhame. Formu na pečenie vymastíme tukom a vysypeme strúhankou, uložíme do nej vrstvu spareních žemlí, vrstvu jabĺk premiešaných s hrozienkami a opäť vrstvu žemlí. Vrstvy opakujeme, až kým nie je forma naplnená. Pečieme v rúre do ružova. Upečenú žemlovku natrieme tukom, snehom vyšľahaným z bielkov a krštálového cukru a prudko zapečieme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára