4 plátky hovädzích filetov po 180 g, 3 lyžice zeleného korenia, 2 lyžice píniových jadierok, trocha soli a extra panenského olivového oleja, petržlenová vňať
omáčka : 6 lyžíc kečupu, lyžica ovocného octu, 2 lyžice sladkej čili omáčky, 2 pretlačené strúčiky cesnaku, lyžica medu, lyžica sójovej omáčky, mleté biele korenie
Mäso naklepeme. Korenie, píniové jadierka a petržlenovú vňať posekáme, zmiešame so soľou a olejom. Stejky z obidvoch strán vtlačíme do tejto zmesi. Gril predhrejeme ale nesmie byť príliš horúci. Mäso na obidvoch stranách grilujeme asi 5 minút a potom odložíme na teplé miesto. Na omáčku všetky uvedené prísady zmiešame, krátko povaríme v hrnci a nakoniec osolíme a okoreníme. Podávame s pečenými zemiakmi v alobale. Veľké zemiaky, 1 lyžica masla, soľ, korenie. Pečieme v grile asi 20 minút, otáčame, gril je otvorený. Môžeme podávať aj s bylinkovým tvarohom. 1 zväzok bazalky, 300g tvarohu, 150 g kyslej smotany, 50 g šľahačkovej smotany, soľ korenie, petržlenová vňať. Bylinky posekáme, tvaroh zmiešame so smotanou, osolíme, okoreníme. Premiešame a potrieme pečené zemiaky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára