300 g hovädzích filetov, 200 g zemiakov, 150 g cibule, strúčik cesnaku, citrón, 2 lyžice masla, 100 ml suchého červeného vína, 100 ml zeleninového vývaru, 30 ml mlieka, 50 ml olivového oleja, soľ, korenie
Najprv predhrejeme rúru na 80 stupňov. Zemiaky ošúpeme, pokrájame na kocky a v slanej vriacej vode varíme asi 10 minút. Hovädzie rezne umyjeme, osušíme a prekrojíme na 2 kusy. 2 lyžice oleja rozpálime na panvici a rezne opečieme. Panvicu dáme asi na 6 minút do rúry, potom vyberieme a necháme 2 minúty odležať. Ošúpanú cibuľu a cesnak pokrájame na jemné kocky, 1 lyžicu masla a olivového oleja rozpálime na panvici, cesnak a cibuľu v nej podusíme. Prilejeme červené víno a zeleninový vývar. Omáčku osolíme, okoreníme a pri slabom ohni necháme variť. Citrón prekrojíme a vytlačíme šťavu. Uvarené zemiaky pretlačíme, pridáme mlieko, 2 lyžice olivového oleja a 1 lyžicu citrónovej šťavy. Kašu osolíme, okoreníme, pridáme zvyšné maslo a metličkou na sneh ušľaháme do kaše.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára