0,5 vetvičky rozmarínu, 2 strúčiky cesnaku, 2 feferónky, 3 lyžice olivového oleja, 200g teľacej pečene, 200g kuracích pŕs, mleté biele korenie, vetvička šalvie, 0,5 bagety, 2 tvrdé figy, 3 lyžice masla, soľ, 4 drevené špajle
Rozmarínové ihličky jemne posekáme, strúčiky cesnaku pretlačíme, feferónky umyjeme a jemne posekáme. Všetko zmiešame s olivovým olejom. Teľaciu pečeň a kuracie prsia pokrájame na asi 3cm veľké kocky, okoreníme bielym korením, dáme do marinády na 2 hodiny. Vetvičku šalvie otrháme. Bagetu pokrájame na tenké plátky. Figy opatrne umyjeme a pokrájame na hrubšie kocky. Pečeň a prsia , bagetu, figy napicháme striedavo na 4 dlhé špajle. Špízy grilujeme pri miernej teplote otáčaním 8-10 minút. Nakoniec osolíme.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára