250 g bravčových filetov, 200 g ryže basmati, 200 g brokolice, 150 g cibule, strúčik cesnaku, limetka, 2 lyžice čili omáčky sladkej, 3 lyžice opražených a osolených kešu orieškov, 3 lyžice sójovej omáčky,2 lyžice rastlinného oleja, 0,5 lyžičky cukru, soľ, korenie na dochutenie
Do vriacej vody dáme uvariť ryžu basmati. Mäso umyjeme, osušíme, pokrájame na jemné pásiky. Cukor a 1 lyžicu sójovej omáčky dáme do misy. Pridáme pretlačený strúčik cesnaku a potom v tejto zmesi marinujeme pásiky mäsa. V panvici Wook rozpálime 1 lyžicu oleje a a opečieme marinované pásiky. Po troch minútach mäso vyberieme a na tanieri zakryjeme alobalom. Cibuľu očistíme a pokrájame na kocky. V panvici rozpálime 1 lyžicu oleja, pridáme cibuľu a dusíme ju. Brokolicu umyjeme, rozdelíme na ružičky a pridáme ich do panvice spolu s kešu orieškami a spolu opečieme. Limetku prepolíme a vytlačíme šťavu. Mäsové opečené pásiky spolu s výpekovou šťavou dáme do panvice, prilejeme čili omáčku, zvyšnú sójovú omáčku, 1 lyžicu limetkovej šťavy a varíme 3 minúty. Dochutíme soľou a korením. Mäsové pásiky so šťavou dáme spolu s brokolicou na tanier, ozdobíme a servírujeme s basmati ryžou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára