pondelok 20. mája 2013

Bravčová panenka s husacou pečeňou na červenom víne

600 g bravčovej panenskej, 80 g oleja, 40 g masla premiešaného s horčicou, soľ, korenie, múka, 100 g husacej pečene, 50 g udusených šampiónov, 5 cl červeného vína, lyžička kečupu, 1dl mäsového vývaru
Pripravené mäso pokrájame na hrubšie plátky, slabo naklepeme, osolíme, okoreníme, na jednej strane namúčime a na rozohriatom oleji opečieme do zlata na obidvoch stranách. Do výpeku pridáme maslo, krátko v ňom podusíme husaciu pečeň, pokrájanú na malé kocky. Potom polejeme vínom a vývarom, pridáme šampiňóny, kečup, opečené plátky mäsa a krátko podusíme. Podávame s opekanými zemiakmi. Kúsky mäsa polejeme šťavou s pečeňou a šampiónmi.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára