pondelok 20. mája 2013

Boloňská omáčka na špagety

2 paradajky, 2 strúčiky cesnaku, vetvička tymiánu, majorán, 1 kus zázvoru, 50 g parmezánu, cibuľa, 0,5 l hovädzieho výpeku, 150 g mletého miešaného mäsa, 50 g paradajkového pretlaku, 125 ml olivového oleja, korenie, soľ
Cibuľu pokrájame na kocky, mleté mäso opečieme na panvici a pridáme cibuľu. Zalejeme hovädzím výpekom, pridáme pretlak. Zázvor očistíme a pokrájame na plátky. Strúčiky cesnaku pokrájame na kúsky 1 plátok zázvoru a cesnak dáme na panvicu, pridáme tymián a majoránku. Paradajky pokrájame na drobno, tiež pridáme. Na záver však vyberieme zázvor, cesnak, tymián a majoránku. Špagety uvaríme v slanej horúcej vode.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára