1 kg srnčieho mäsa, 700 ml červeného portského vína, 3 lyžice brusnicovej marmelády, 100g cibule, vetvička rozmarínu, 100 g zeleru, lyžica paradajkového pretlaku, 100 g póru, 3 bobkové listy, 5 lyžíc ginu, lyžica masla, 6 lyžíc calvadosu, 5 lyžíc repkového oleja, 100 g karotky, lyžica ostrej horčice, 5 klinčekov, soľ, jablká, lyžica cukru, biele korenie
Pripravené mäso spolu s očisteným a na kocky pokrájaným zelerom, karotkou a pórom dáme do misy a spolu s pokrájanou cibuľou, rozmarínom, klinčekmi, bobkovým listom, červeným vínom necháme marinovať 24 hodín. Repkový olej rozpálime v hrnci, mäso vyberieme z marinády, necháme odkvapkať, osolíme, okoreníme a zo všetkých strán na oleji opečieme. Pridáme paradajkový pretlak a marinovanú zeleninu. Zalejeme marinádou a dusíme asi 60 minút. Mäso vyberieme zo šťavy a odložíme na teplé miesto. Brusnicovú marmeládu, horčicu, gin, soľ a korenie pridáme do šťavy, necháme zovrieť a dochutíme. Jablká ošúpeme a pokrájame na hrubšie plátky. Maslo speníme, pridáme jablká a cukor a necháme skaramelizovať. Zalejeme kalvadosom a pomaly dusíme do mäkka. Pečené mäso pokrájame na plátky. Podávame so skaramelizovanými jablkami a zalejeme brusnicovou šťavou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára