pondelok 18. januára 2016

Peň z medových rezov

60 dkg hladkej múky, 2 vajcia, 15 dkg práškového cukru, 5 dkg masla, 4 polievkové lyžice medu, 1,5; kávovej lyžičky sódy bicarbony, 3 polievkové lyžice mlieka.
Postup : Všetko zmiesime na mäkké cesto (ako na štrúdľové), rozkrájame na 6 rovnakých dielov, tvaru bochníčka, každý zvlášť pečieme na opaku (chrbte plechu): po upečení zabalíme do vlhkej utierky. Necháme postáť asi 1/2 hodiny. Keď rezy zmäknú, plníme ich plnkou ako pri ľadovkách (recept č.15), len namiesto rumu pridáme2 polievkové lyžice kakaa do krému. Plnkou natreté rezy točíme do valcovitého tvaru (ako peň), vrch polejeme kakaovou polevou č. 4 a postavíme na okrúhly podstavec, zhotovený z karamelu
Podstavec z karamelu : 15 dkg kryštálového cukru, upálime, pridáme doň hrsť sekaných orechov, vyklopíme a rozotierame na pomastenom vrchnáku tortovej formy. 
Vychladnuté zoberieme z formy a dáme pod peň. Okolo pníka formujeme huby z mandľového cesta č.1 (ozdoby). Miesto pňovitého tvaru môžu ostať platne naplnené jednoducho vodorovne, jedna na druhej a krájané na ľubovoľnú kúsky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára