Medové cesto:
200 g práškový cukor,3 vajíčka,3 PL med (asi 60g),150 g maslo,500 g hl. m Špeciál
1 ČL sóda bikarbóna,10 g kakao,štipka mletej škorice.
POSTUP: Cukor, celé vajcia, med a maslo miešame nad parou do rozohriatia (rozpustenia). Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice. Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste. Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme. Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút. Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Vanilkový krém:
2 dl čerstvé mlieko,30 g prášok Zlatý klas
1 vanilkový cukor,40 g kryštálový cukor
30 g rum,200 g maslo,100 g ríbezľový džem.
POSTUP: Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém.
DOKONČENIE: Krémom plníme pripravené pláty. Striedavo: medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát. Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou. Pokrájame na trojuholníky.
200 g práškový cukor,3 vajíčka,3 PL med (asi 60g),150 g maslo,500 g hl. m Špeciál
1 ČL sóda bikarbóna,10 g kakao,štipka mletej škorice.
POSTUP: Cukor, celé vajcia, med a maslo miešame nad parou do rozohriatia (rozpustenia). Odstavíme, pridáme sódu bikarbónu a znova premiešame. Nakoniec po miernom vychladnutí pridáme zmes múky, kakaa a škorice. Necháme odležať, najvhodnejšie deň vopred na chladnom mieste. Potom rozdelíme cesto na dve časti a vyvaľkáme tenké pláty (3-4 mm), ktoré upečieme na vymastenom otočenom plechu. Pred upečením pláty popicháme. Pečieme pri teplote 200 C približne 7 minút. Necháme vychladnúť, opatrne nožom podrežeme a rozdelíme na dve polovice (vzniknú 4 hrubšie pláty).
Vanilkový krém:
2 dl čerstvé mlieko,30 g prášok Zlatý klas
1 vanilkový cukor,40 g kryštálový cukor
30 g rum,200 g maslo,100 g ríbezľový džem.
POSTUP: Z mlieka, prášku Zlatý klas, vanilkového a kryštálového cukru uvaríme hustý puding, ktorý vychladíme. Dochutíme rumom a rozšľaháme maslo. Vyšľaháme hladký krém.
DOKONČENIE: Krémom plníme pripravené pláty. Striedavo: medový plát, krém, medový plát, džem, medový plát, krém a medový plát. Necháme stuhnúť, pokrájame na pásy a boky a povrch potiahneme (polejeme) čokoládou. Pokrájame na trojuholníky.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára