sobota 24. septembra 2016

Zebrí údený jazyk

celý údený hovädzí jazyk, 2 syry s bielou plesňou, pór, 4 plátky debrecínskej pečene, 2 lyžičky chrenu, 2 lyžičky horčice, citrón, soľ, čierne korenie, 3 lyžice masla.
Vyšľaháme maslo, pridáme syry s bielou plesňou, pokrájaný pór, plátky debrecínky, chren, horčicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme citrónom a rozmiešame na pastu. Uvarený a ošúpaný údený hovädzí jazyk rozkrájame šikmo na približne 1 cm hrubé plátky. Plátky natierame pastou a skladáme do pôvodného tvaru. Zabalíme do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním krájame našikmo priečne, aby vznikol zebrovitý obrazec.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára