celý
údený hovädzí jazyk, 2 syry s bielou plesňou, pór, 4 plátky
debrecínskej pečene, 2 lyžičky chrenu, 2 lyžičky horčice,
citrón, soľ, čierne korenie, 3 lyžice masla.
Vyšľaháme
maslo, pridáme syry s bielou plesňou, pokrájaný pór, plátky
debrecínky, chren, horčicu, osolíme, okoreníme, pokvapkáme
citrónom a rozmiešame na pastu. Uvarený a ošúpaný údený
hovädzí jazyk rozkrájame šikmo na približne 1 cm hrubé plátky.
Plátky natierame pastou a skladáme do pôvodného tvaru. Zabalíme
do alobalu a necháme v chladničke stuhnúť. Pred podávaním
krájame našikmo priečne, aby vznikol zebrovitý obrazec.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára