piatok 30. septembra 2016

Pilaf

400 g predného baranieho mäsa bez kosti., 40 g masti., soľ., mleté čierne korenie., 4 cibule., 300 g ryže., olej., 300 g karotky., 300 g šampiňónov., zelená petržlenová vňať.,
Mäso pokrájame na malé kocky, opražíme na rozohriatej masti, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, primiešame cibuľu pokrájanú nadrobno opražíme a odložíme. Ryžu udusíme na lyžici oleja do polomäkka. Očistenú mrkvu postrúhame na hrubom strúhadle. Šampiňóny pokrájame na plátky a udusíme na oleji. Do ohňovzdornej misy uložíme vrstvu postrúhanej mrkvy, vrstvu ryže, vrstvu mäsa a vrstvu šampiňónov. Všetko zalejeme vodou alebo mäsovým vývarom tak, aby voda bola asi 2 cm nad poslednou vrstvou, osolíme a neprikryté vložíme do vyhriatej rúry na 30 minút. Hotové jedlo pokvapkáme zvyšným olejom a posypeme posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára