utorok 27. septembra 2016

Varený alebo pečený tvarohový závin

500 g múky, 1 vajce, 50 ml oleja, 1 čajová lyžička soli.
Plnka – 500 g tvarohu, 5 vajec, 100 ml kyslej smotany, soľ.
Poleva na varené štrukli – 70 g masla, 100 g strúhanky.
Poleva na pečené štrukli – 300 ml kyslej smotany, 1 žĺtok.

Do preosiatej múky zamiešame vajce, olej a soľ. Prilejeme trocha vody a vypracujeme cesto, ktoré natenko rozvaľkáme. Plnku pripravíme zmiešaním tvarohu, vajec, kyslej smotany a soli. Na rozvaľkané cesto rozotrieme plnku a cesto zvinieme. Závin položíme na vymastený plech a tupou hranou noža ho nakrájame na kusy dlhé asi 15 cm. Plech dáme do rúry a pečieme pri teplote 180° C približne 10 minút. Štrukli vyberieme, polejeme zmesou žĺtka a kyslej smotany a upečieme dozlata. Pri príprave vareného závinu použijeme do plnky iba 2 vajcia. Závin nakrájame na menšie časti, ktorých konce dobre stlačíme, aby plnka nevytiekla. Štrukli varíme v osolenej vode. Podávame posypané strúhankou opraženou na masle. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára