utorok 27. septembra 2016

Dubrovnícka rožata

6 vajec, 500 ml mlieka, 1 lyžica rumu, 6 lyžíc práškového cukru, 1 citrón, 1 balíček vanilkového cukru, 14 kociek cukru.
Vajcia s cukrom vyšľaháme do peny a zmiešame s mliekom, nastrúhanou kôrou z citróna, rumom a vanilkovým cukrom. Kocky cukru opražíme dohneda a vzniknutým karamelom potrieme formu na pečenie rožaty. Na karamel nalejeme pripravenú masu. Formu vložíme do vodného kúpeľa a varíme 45 minút. Potom ju preložíme do rúry a pečieme 20 minút pri teplote 180° C. Upečenú rožatu vyberieme, necháme vychladnúť, vyklopíme z formy a ihneď podávame.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára