utorok 27. septembra 2016

Čínske sójové bochníčky

1 vyšľahané vajce, 4 lyžice mlieka, 270 g hladkej múky, 2 lyžičky sušeného droždia, 4 lyžice vody, 30 g stopenej bravčovej masti, 50 g cukru, pol čajovej lyžičky soli.
Plnka: 30 g nasekaných vlašských orechov, 100 g sladkej sójovej pasty, 1 lyžica stopenej bravčovej masti, 20 g cukru.
Mlieko privedieme takmer do varu. Vmiešame cukor, soľ a stopenú bravčovú masť. Mierne ochladíme. Teplú vodu a droždie vložíme do misky a miešaním spojíme. Prilejeme vlažnú mliečnu zmes, vyšľahané vajce a 220 g múky a miešame dohladka. Pridáme zvyšujúcu múku a vymiesime cesto. Vyklopíme ho na dobre pomúčenú dosku a vypracujeme až je hladké a pružné. Preložíme ho do vymastenej misy, potrieme olejom a prikryjeme. Necháme ho na teplom mieste vykysnúť, až zdvojnásobí svoj objem.
Plnka – Prísady do plnky zohrievame na panvici asi 6 minút, až sú hladké a lesklé. Odstavíme ich z plameňa a vychladíme. Plnku rozdelíme na 14 dielov. Vykysnuté cesto znovu asi 2 minúty miesime a potom ho rozdelíme tiež na 14 kúskov. Z každého vyvaľkáme hrušie pagáčiky s priemerom asi 10 cm.

Pomocou jedacích paličiek vyznačíme na každom pagáčiku štvrtiny. Pozdĺž značiek pagáčiky narežeme do tretiny stredu. Do stredu cesta umiestnime dávku plnky a narezané konce zložíme tak, aby sa uprostred stretli a utvorili ružicu. Zabezpečíme ju tak, že konce cesta spojíme dokopy. Na spojené konce položíme kus namastenej fólie a bochníčky položíme na vymastený plech. Potrieme ich trochou mlieka. Pečieme ich asi 20 až 25 minút pri teplote 190°C.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára