utorok 6. septembra 2016

Jelenie rezne v tlakovom hrnci

500 g jelenieho mäsa zo stehna, strúčik cesnaku, 60 g masti, 80 g cibule, lyžička červenej papriky, soľ, mleté čierne korenie, bobkový list, 10 g hladkej múky
Odblanené jelenie mäso umyjeme, nakrájame na rezne, naklepeme ich a natrieme rozotretým cesnakom. V tlakovom hrnci rozohrejeme masť, speníme na nej nadrobno posekanú cibuľu, pridáme papriku, mäso, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a dusíme vo vlastnej šťave. Keď sa šťava vyparí, mäso trochu opražíme, posypeme múkou a znovu upražíme. Podlejeme horúcou vodou, pridáme bobkový list, hrniec uzavrieme a pod tlakom dusíme 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára