utorok 27. septembra 2016

Kurča v alobale

1 kurča, soľ, mleté čierne korenie, 3 lyžice kečupu, 80 g údenej slaniny, 80 g tvrdého syra, 80 g cibule, 80 g kapie, 40 g oleja, 50 g masla.
Kurča umyjeme a rozdelíme na porcie, ktoré osolíme a okoreníme. Do pekáča vložíme väčší kus alobalu tak, aby z neho prečnieval. Z alobalu vytvoríme korýtko, do ktorého vložíme porcie kurčaťa, pokvapkáme ich kečupom a poprekladáme striedavo plátkami údenej slaniny, syra, kolieskami cibule a kúskami kapie. Všetko pokvapkáme olejom a obložíme kúskami masla. Alobal potom dobre uzavrieme. Po 40 minútach pečenia alobal otvoríme, pokvapkáme vypečenou šťavou a pečieme dovtedy, kým sa nevytvorí na povrchu pekná zlatistá kôrka. Podávame s opekanými zemiakmi a zeleninovým šalátom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára