piatok 30. septembra 2016

Zemiakový prívarok

600 g zemiakov, 250 ml smotany, 1 cibuľa, 40 g hladkej múky, 40 g masti, 2 bobkové listy, ocot, cukor, soľ.
Zemiaky umyjeme, očistíme a nakrájame na kolieska. Vložíme do osolenej vriacej vody spolu s bobkovými listami. Prikryjeme a uvaríme. Z masti, hladkej múky a nastrúhanej cibule pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme vychladnutou vodou z uvarených zemiakov a chvílu povaríme. Takto pripravenú zápražku prilejeme k zemiakom a spolu ešte krátko povaríme. Nakoniec pridáme smotanu a podľa chuti dochutíme trochou octu a cukru. Pred podávaním môžeme posypať aj nadrobno nasekanou pažítkou alebo nadrobno nasekaným zeleným kôprom. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára