piatok 30. septembra 2016

Kalerábová polievka

2 mladé kaleráby., 30 g masla., 20 g ryže., soľ., kúsok postrúhaného muškátového orieška., 1 l vývaru z kosti alebo vody., 20 g masla., 20 g hladkej múky., dl kyslej smotany., citrónová šťava., petržlenová vňať., 
Kaleráby očistíme, pokrájame na malé rezančeky, krátko opražíme na masle, pridáme prebratú a umytú ryžu, osolíme a okoreníme muškátovým orieškom. Zalejeme vriacim vývarom z kostí a zahustíme zápražkou pripravenou z masla a múky. Zriedenú zápražku vlejeme ku kalerábom, prevaríme a zjemníme rozšľahanou smotanou. Pred podávaním polievku dochutíme citrónovou šťavou a pridáme umytú posekanú petržlenovú vňať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára