piatok 30. septembra 2016

Kung Pao

600 g bravčového karé, 1 PL Solamylu, 1 žĺtok, 3 PL sójovej omáčky, 1 cibuľa, 1 strúčik cesnaku, 1 menšia feferónka / paprika, ½ ČL zázvoru, 100 ml vína, soľ, cukor, •oriešky (arašidy)
Rezance mäsa premiešame so Solamylom. Pridáme žĺtok a sójovú omáčku. Premiešame a necháme odležať v chladničke. Potom opražíme v rozpálenom oleji a vyberieme na tanier. Do výpeku dáme pokrájanú cibuľu, roztlačený cesnak a feferónku nakrájanú na drobno. Pridáme mäso, zázvor a podlejeme vínom. Jedlo dochutíme soľou, cukrom, sójovou omáčkou a orieškami. Ak chceme zhustiť omáčku, pridáme trochu solamylu. Podávame s ryžou alebo opekanými cestovinami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára