piatok 30. septembra 2016

Kukuričná kaša na rumunský spôsob

2 vajcia, nastrúhaný syr, 200 g kukuričnej krupice, 1 jogurt alebo 100 ml kyslej smotany, 150 g masla.
Do vriacej osolenej vody postupne vsypeme za stáleho miešania kukuričnú krupicu. Keď zhustne, odstavíme ju z ohňa a podávame ako prílohu k mäsu. Alebo kašu necháme na okraji sporáka pomaly vychladnúť, drevenou paličkou alebo nožom ju uvoľníme od stien hrnca, vyklopíme na dosku, sformujeme do štvorhranného koláča, ktorý nakrájame na rezy a buď hneď podávame, alebo rezy obalíme rozšľahanými vajcami, nastrúhaným syrom a vypražíme na masle z obidvoch strán dozlata. Podávame s jogurtom, kefírom alebo kyslou smotanou. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára