piatok 30. septembra 2016

Francúzske zemiaky

300 g zemiakov, 30 g slaniny bez kože, ½ cibule, 100 g šunkovej salámy, soľ, mleté čierne korenie,
Omáčka – 2 až 3 žĺtky, 50 g masla, citrónová šťava, worcesterová omáčka, 2 – 3 PL mäsového vývaru, hladká múka, 10 g strúhaného syra,
Vychladnuté olúpané zemiaky nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme. Na kocky nakrájanú slaninu opražíme, pridáme najemno nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú salámu a chvíľu miešame, potom vložíme zemiaky. Zmes dáme do rozpáleného grilu a grilujeme asi 2 minúty. Opečené zemiaky zalejeme omáčkou.

Omáčka – Do kotlíka vložíme žĺtky, pridáme v múke rozmiešané maslo a šľaháme nad parou. Po chvíľke pridáme vývar a opäť šľaháme až do úplného zhustnutia. Do omáčky pridáme šťavu z ½ citróna a worcesterovú omáčku. Nakoniec vmiešame syr a osolíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára