utorok 27. septembra 2016

Dim Sum plnené sójou

450 g múky hladkej múky, 1 rozšľahaný bielok, 1 lyžica sušeného droždia, 300 ml vlažnej vody, 2 lyžice roztopenej bravčovej masti, 50 g cukru.
Plnka – 270 g hotovej sladkej sójovej pasty, červené potravinárske farbivo.

Cukor rozpustíme v teplej vode a pridáme droždie. Necháme na teplom mieste nakysnúť. Múku preosejeme do misy na zarábanie cesta a pridáme roztopenú masť a zmes droždia. Zmiešame dokopy, vyklopíme na pomúčenú dosku a vypracujeme hladké a pružné cesto. Vyvaľkáme z neho dlhý pruh, ktorý rozdelíme na 24 rovnakých dielikov. Každý dielik rozvaľkáme na okrúhlu placku s priemerom 5 cm. Okraje cesta potrieme rozšľahaným bielkom. Do stredu každého kolieska položíme 1 lyžicu plnky a cesto okolo nej vytiahneme tak, aby ju obalilo. Otvorené konce zložíme v záhyboch dokola, až medzi nimi zostane len malý otvor. Cez záhyby na každom Dim Sum položíme malý kúsok namastenej fólie. Necháme stáť asi 12 minút, až je cesto na dotyk pružné. Na každý Dim Sum položíme malý kúsok červeného potravinárskeho farbiva. Naukladáme ich do bambusového paráka a varíme v pare nad vriacou vodou asi 12 minút. Dim sum sú hotové, keď sú hladké a nalepia sa. Okrem toho ich môžeme upiecť pri teplote 180° C asi za 20 minút.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára