utorok 27. septembra 2016

Zagorský tekvicový závin

500 g múky, 1 vajce, 2 lyžice oleja, 50 g masla, voda, 1 čajová lyžička soli.
Plnka – 200 ml kyslej smotany, 3 vajcia, 4 lyžice kukuričnej múky, 500 g tvarohu, 300 g nastrúhanej tekvice.
Poleva – 200 ml kyslej smotany, 1 vajce.

Tekvicu nastrúhame, osolíme a pol hodiny necháme stáť. Šťavu, ktorá vytečie, zlejeme a tekvicu zmiešame s tvarohom, kyslou smotanou, vajcami a kukuričnou múkou. Do preosiatej múky pridáme vajce, olej a soľ. Prilejeme trochu vody a vypracujeme cesto. Zamiesené cesto natenko vyvaľkáme. Potrieme ho plnkou a zvinieme. Závin dáme na plech vymastený maslom, navrch rozhodíme niekoľko kúskov masla a pri teplote 180° C pečieme asi 10 minút. Vyberieme, polejeme zmesou zo žĺtka a kyslej smotany a upečieme do zlatohneda. Závin podávame teplý.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára