piatok 30. septembra 2016

Morčacie medailónky

750 g morčacích pŕs, 1 lyžička soli, 1 lyžičky mletého zázvoru, 1 lyžička mletého bieleho korenia, 2 lyžice bieleho vína alebo šťava z 1 citrónu, 3 – 4 lyžice oleja, 1 menší strapec hrozna, 1 pomaranč, posekané mandle.
Morčacie mäso pokrájame, mierne naklepeme, okoreníme zázvorom a bielym korením, pokvapkáme bielym vínom alebo citrónovou šťavou. Dáme na chvíľu do chladničky odležať. Pečieme na rozpálenom oleji z obidvoch strán. Keď je mäso mäkké pridáme bobuľky hrozna a olúpaný pokrájaný pomaranč a ešte chvíľu dusíme. Pred podávaním posypeme praženými mandľami. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára