piatok 30. septembra 2016

Chop-Suey

600 g bravčového mäsa (stehno alebo krkovička)., soľ., 2 vajcia., 2 lyžice solamylu., olej., cibuľa., 2 strúčiky cesnaku., 50 g šampiňónov., 3 kapie., pór., 100 g zelenej fazuľky., 5é g zeleru., 2 väčšie zemiaky., štvrť lyžičky chilli korenia., zelená petržlenová vňať.
Nálev – 4 lyžice mäsového vývaru., 2 lyžice sójovej omáčky., 2 lyžice dezertného vína., cukor., soľ., lyžica solamylu.

Mäso pokrájame na kocky, osolíme, premiešame s rozšľahanými vajciami a so solamylom rozmiešaným v troche vody, opečieme, opečieme za stáleho miešania na oleji do hneda a opečené mäso odložíme do tepla . Do oleja pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno, rozotrený cesnak, očistené pokrájané huby, očistenú kápiu pokrájanú na kolieska a očistený pór takisto pokrájaný na kolieska. Všetko spolu podusíme, primiešame opečené mäso, predvarenú zelenú fazuľku pokrájanú na kúsky, predvarený pokrájaný zeler, očistené pokrájané zemiaky a dodusíme. Nakoniec dochutíme chilli korením, posypeme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno a zalejeme nálevom, ktorý si pripravíme zmiešaním uvedených surovín. Chop-sueymôžeme takisto pripraviť aj z hydinového mäsa. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára