utorok 27. septembra 2016

Bulharské halušky

60 g hovädzieho mäsa., 60 g teľacieho mäsa., ½ vajca., 5 g cibule., petržlenová vňať., soľ., 10 g cibule., 5 g oleja., 10 g rajčiakového pretlaku., 20 g rajčiakov., 
Mäsá zomelieme, pridáme vajce a posekanú cibuľu. Zmes osolíme a dobre premiešame. Tvarujeme halušky, ktoré obalíme v posekanej petržlenovej vňati, vložíme do pekáča. Po zohriatí halušky podlejeme troškou horúcej vody, pridáme rajčiakový pretlak a dusíme. Pred dokončením pridáme pokrájané rajčiaky a povaríme. Hotové mastíme olejom.

27,8 g bielkovín., 12 g tuku., 5,3 g sacharidov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára