utorok 6. septembra 2016

Steak z jelenieho mäsa

500 g jelenieho mäsa zo stehna, soľ, mleté čierne korenie, 50 g masti, 40 g tuku, 50 g šunky, 100 g šampiňónov, zelená petržlenová vňať, pažítka, 1 dl červeného vína, hovädzí vývar
Jelenie mäso zo stehna umyjeme, osušíme obrúskom, nakrájame na rezne a naklepeme. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a v rozpálenej masti opečieme po oboch stranách. Na tuku opečieme pokrájanú šunku, pridáme očistené, umyté, pokrájané šampiňóny a udusíme. Pridáme posekanú petržlenovú vňať a pažítku. Zalejeme vínom, vývarom a podusíme. Potom vložíme opečené rezne a ešte spolu podusíme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára