utorok 6. septembra 2016

Jelenie stehno na víne

500 g jelenieho mäsa zo stehna, 60 g údenej slaniny, 5 dl vína, soľ, 50 g cibule, bobkový list, citrónová kôra, celé čierne korenie, 2 klinčeky, 60 g masla, 30 g chlebovej kôrky, 2 dl kyslej smotany
Odblanené a umyté jelenie mäso prešpikujeme slaninou pokrájanou, zalejeme vínom a necháme 4 dni odležať na chladnom mieste. Mäso každý deň obraciame. Potom ho z vína vyberieme, osolíme, dáme na pekáč, pridáme pokrájanú cibuľu, bobkový list, kúsok citrónovej kôry, celé čierne korenie, klinčeky, podlejeme vínom, v ktorom bolo mäso naložené a upečieme v rúre. Počas pečenia občas polievame rozpusteným maslom, smotanou, vínom, pridáme chlebovú kôrku a upečieme domäkka. Mäkké mäso vyberieme, šťavu premixujeme a vložíme do nej pokrájané mäso.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára