hrnček
kryštálového cukru, 2 hrnčeky vody, šťava z 0,5 citróna,2
balíčky vanilínového cukru, 2 lyžice masla, hrnček krupice, 0,5
hrnčeka mletých vlašských orechov, čerstvé ovocie a šľahačka
na ozdobenie
Cukor
rozpustíme v horúcej vode. Pridáme citrónovú šťavu a
vanilínový cukor. Vo väčšej hlbšej panvici rozpustíme maslo,
pridáme krupicu a za stáleho miešania opečieme dozlatista. Ku
krupici prisypeme orechy, prilejeme cukrový sirup a za stáleho
miešania povaríme dve minúty.Kašu na panvici uhladíme a necháme
úplne vychladnúť. Nakrájame ako tortu. Pred podávaním ozdobíme
ovocím a šľahačkou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára