nedeľa 11. septembra 2016

Vrstvený koláč

300 g masla, 275 g rozmrvených piškót, 175 g jemného kryštálového cukru, 400 ml sladkého kondenzovaného mlieka, 2 nakrájané banány, 300 ml vyšľahanej šľahačky
Na panvici rozpustíme 125 g masla, pridáme rozmrvené piškóty a dobre premiešame, aby sa všetko zlepilo. Zmes natlačíme na dno a steny formy. Chladíme až do stuhnutia. Do druhej panvice dáme zvyšné maslo a cukor. Zohrievame a za občasného miešania, až kým sa cukor neroztopí. Potom vlejeme kondenzované mlieko, mierne prihrievame až po bod varu. Varíme 5 minút. Plnku nalejeme do korpusu a necháme vychladnúť. Na stuhnutí karamelovú plnku rovnomerne poukladáme plátky banánov a prikryjeme šľahačkou. Koláč podávame chladený.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára