nedeľa 11. septembra 2016

Čokoládové šálky-recept

175 g čokolády na varenie, 3 PL silnej čiernej kávy, 15 g masla, pár kvapiek vanilkovej esencie, 3 vajcia, 150 ml vyšľahanej šľahačky na zdobenie
Čokoládu polámeme na menšie kúsky a dáme spolu s kávou do malého hrnca. Za stáleho miešania mierne zohrievame, aby sa čokoláda roztopila. Čokoládovú zmes necháme trocha vychladnúť, potom pridáme maslo, vanilkovú esenciu, žĺtky a dobre vymiešame. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a zľahka ho vmiešame do čokoládovej zmesi. Krém rozdelíme do misiek a necháme 8 hodín chladnúť. Pred podávaním každú šálku ozdobíme šľahačkou.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára