1
stredne veľké kurča, 3 strúčiky cesnaku, 4 paradajky, 4
zeleninové papriky, 1 veľká cibuľa, 200 ml kyslej smotany, olej,
1 lyžica kečupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 2 lyžice hladkej
múky, mletá paprika, soľ
Dobre
umyté a osušené kurča rozdelíme na porcie, ktoré potrieme
rozotretým cesnakom so soľou. Vložíme do pekáča na rozpálený
olej a zo všetkých strán prudko opečieme. Potom ho zalejeme
trochou horúcej vody a dusíme do polomäkka.Medzitým na hlbšej
panvici speníme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme rezance
nepálivej papriky, kúsky paradajok a opražíme s troškou múky.
Zalejeme vodou, osolíme, okoreníme a za stáleho miešania dusíme
do polomäkka. Potom ochutíme kečupom, do vzniknutej zmesi vložíme
diely kurčaťa a zamiešame so smotanou. Všetko podusíme domäkka
a pokvapkáme citrónovou šťavou.Podávame s varenými zemiakmi
alebo krupicovými haluškami.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára