4
kuracie stehná, 150 g údenej slaniny, 150 g húb (šampiňónov), 5
strúčikov cesnaku, 120 ml červeného vína, 250 ml mäsového
vývaru (vody), 120 ml zeleninového vývaru (vody), 250 g malých
cibuliek, múka, tymian, olej, maslo, mleté čierne korenie, soľ
Huby
očistíme, umyjeme, osušíme a podľa veľkosti nakrájame. Slaninu
nakrájame na rovnako veľké kúsky. Cibule olúpeme. Kuracie stehná
osolíme, okoreníme, posypeme sušeným tymianom a obalíme v múke.
Mäso z každej strany opečieme na malom množstve oleja a odložíme
na teplé miesto.Vo výpeku na panvici zohrejeme jednu polievkovú
lyžicu masla, pridáme celú olúpanú cibuľu, slaninu, huby a
krátko opražíme. Vmiešame pretlačený cesnak, rozriedime
červeným vínom a necháme variť 2 minúty. Prilejeme mäsový
vývar, vložíme na kuracie stehná a na malom plameni udusíme
domäkka (asi 30 minút).Podávame s ryžou a šalátom, zapíjame
ľahkým červeným vínom.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára