1
väčšie kurča, 3 lyžice masla, 2 čajové lyžičky celého
anízu, 2 až 3 čajové lyžičky cukru, 1 pór, 500 g malých
zemiakov, 1 viazanička petržlenovej vňate (sušená), 20 g
vykôstkovaných tmavých olív, 1 citrón, šťava z jedného
citróna, 250 ml hydinového vývaru (instant), mleté čierne
korenie, soľ
Kurča
umyjeme, osušíme a rozrežeme na 8 častí (4 porcie). Posypeme
soľou a korením. Na panvici rozpustíme 2 lyžice masla a kurča na
ňom po častiach opečieme a odložíme na teplé miesto.Výpek
rozriedime šťavou z citróna, pridáme cukor, aníz a za stáleho
miešania krátko povaríme. Prilejeme hydinový vývar a
niekoľkokrát necháme prevrieť. Potom očistíme zemiaky a
prerežeme ich na štvrťky. Opečieme ich na zvyšnom masle a
posolíme.Očistený pór nakrájame na malé kolieska. Zemiaky dáme
do jenského skla a primiešame olivy a pór. Navrch položíme kurča
a zalejeme hydinovým vývarom. Citrón olúpeme, umyjeme, rozdelíme
na mesiačiky a vložíme medzi kúsky kuraťa. Pečieme prikryté v
predhriatej rúre pri teplote 200 oC 30 až 40 minút, posledných 15
minút pečieme odokryté. Podávame posypané nakrájanou
petrželenovou vňaťou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára