1
stredne veľké kurča, 500 g kyslej kapusty, 200 g pečene, 4
vajcia, 5 rožkov, 1 väčšia cibuľa, olej, vegeta, mleté čierne
korenie, soľ
Kurča
umyjeme, osušíme a z oboch strán osolíme. Z pečene, vajec,
cibule a rožkov pripravíme plnku, ktorú podľa chuti osolíme a
okoreníme. Plnkou naplníme kurča a potrieme ho olejom a
vegetou.Kyslou kapustou vystelieme pekáč, položíme naň kurča a
dáme piecť do vyhriatej rúry. Ak je kapusta príliš kyslá, časť
vody vyžmýkame. Pečieme podľa veľkosti kurčaťa 80 až 120
minút. Podľa potreby dolievame vlažnou vodou, aby sa kurča
nepripieklo. Kapustu občas premiešame, aby sa nepripálila.Podávame
s varenými zemiakmi.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára